pühapäev, 2. veebruar 2014

A E G

Siis, kui meie E. oli alles tilluke beebi, oli jutuks, et kui preili ükskord istuma hakkab, siis teeme temast samasuguse pildi, nagu vanaemastki kunagi eelajaloolisel ajal tehti. Samas arvasime, et oh, millal see AEG veel tuleb, ta ju alles nii väike. 

väike vanaema

Äkki oli aga AEG juba nii ruttu edasi läinud, et ei jõudnudki temast sama vanalt samasugust pilti teha. Ja nüüd, paari päeva pärast saab ta meil juba aastaseks! Vanaema püüdis siis päästa, mis päästa annab. Aga kuna laps elab 200 km kaugusel, siis tuli see pilt lihtsalt valmis joonistada. Ega see va inspiratsioon ka ju igal ajahetkel peale tule, iseäranis minul, kes ma heal juhul aastas ühe pildi kuidagi valmis nikerdan. Ma olen siin blogis kord juba kurtnud, et joonistamisoskus on mul õige kesine. See oli siis, kui arvutis mingi jukerdus sees oli ja pudelisiltidele tuli pilt ise peale joonistada. Ehk et siis kolm paari ümmargusi linnusilmi sain ikka läbi häda tehtud.  See oli mu eelmine kunstipuhang - juunikuus. Ja nüüdki tunnistan kohe ausalt üles, et lapselapse pilt on foto pealt maha viksitud - algusest lõpuni ja ilma häbenemata:))


juba aastaring täis:)


Sarnasust ärge vana ja uue pildi vahel otsige. Peale pruunide silmade muud ei ole. Silmavärv oli muidugi mu ainuke väike salajane tingimus, mille tublid noored lapsevanemad ilusasti ära täitsid. Niisugused olid ka minu enda armsa vanaema silmad:)

Siia lõppu oli plaanis poetada ka üks ilus ja pidulik vahuveini teemaline pilt, sest blogi ju nime poolest  ikkagi veiniblogi. Pealegi on mul kaks viimast partiid täiesti näitamata - Hella ja Hella Duo. Aga seda pilti ei saanud ma teha. Butafooriapuudus tuli kätte. Meenus, et ühe suuremat sorti remondi ajal, nii umbes 8 a tagasi (kuhu see AEG küll kadus?!), sai üks kastitäis mitteeritivajalikke nõusid kuhugi ära poetatud. Seal hulgas ka igasugust kristalli.  Vahepeal ei ole ma neid nõusid igatsenud. Vot nendesse, nüüd juba vanadesse pokaalidesse, sobiks kollastest õuntest tehtud kuldne vahuvein küll. Ta on meil kange ka. Jälle. Aga peabki olema, sest et on külm ja nüüd ka lumine talv ning  õunad olid samuti taliõunad. Sooja noodi ja mõnusa aroomi andis joogile vaniljekaun. Aga seal, kus need pokaalid on, seal on praegu juuuube külm! Nii et kui see pilt siia ühel hetkel ilmub, siis järelikult on Saaremaal soojaks läinud. Ja AEG jälle lühema või pikema sammu edasi astunud. 




 

2 kommentaari:

  1. Oled ikka andekas ja tubli naine! Edu uuteks puhanguteks! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. :) Aitäh. Selle eest olen isegi sarjata saanud, et ma ei ole ennast kunstis arendanud. Aga mina käsu peale ei saa... Noorena tahtsin õppida, aga siis ei olnud selliseid võimalusi. Pandi muusikakooli hoopis:))

      Kustuta