neljapäev, 3. juuli 2014

Sotid selged ja

Ükspäev ütles keegi, et keegi oli kuskil rääkinud, et minu kadakaveini oli Maahommikus näidatud, aga see olevat mingi vana kordussaade olnud. Mina vastasin, et aah, see oli jälle see vana saade, kus tegelikult räägiti hoopis kuusevõrse joogist ja ju see keegi jälle need kuused-kadakad  segamini ajas. 

Mõne päeva pärast läksin siiski ETV kodukale ja vaatasin kiirmeetodil viimased saated üle. Oligi! Täiesti uus saade ja täiesti minu kadakavein! Tore saatelõik oli, pikalt räägiti asjadest ja lõpuks tehti rabarberiveinitegu puust ja punaseks ette. Finaali mittejõudnud veini kohta päris tubli tulemus ja see oli juba teine videolõik temast - Maalehe videos esines kadakavein samuti. Saade ise on siin ja nimetet lõik algab umbes saate 24-ndama minuti juurest:


Tegelikult sain täna oma konkursiveinide hinded ja märkused kätte. Kadakaveini kriitikaks oli liig vähene maitse. Nii on, nii on. Ega see puine ja karvane põõsas eriti kuidagi ei maitse küll. Lõhn on iseasi, aga põõsas tõesti kirsside-vaarikate-sõstarde-maasikate-murakate maitsetega suurt ei konkureeri. Justnimelt põõsas, sest kadakamarjadest ehk käbidest see vein tehtud ei ole. Küllap ma saaks ka tugevama põõsamaitse veinile man ja mõni partii ongi mõnikord tugevama maitsega. Näiteks see viimane, mille sel nädalal "hakkama" panin. Ja kõige-kõige esimene kadakavein oli ka päris vürtsikas. Soovitati midagi lisada, mis rohkem maitset annaks. Mida?!? Punkte sai ta 2,85. 

Muidugi... siinkohal tuleb tunnistada, et blogipidamine ei tule ka neil konkurssidel iga kord kasuks. Kõik need ilupildid ja õhkamised:) Eks hindajaidki siia mõnikord satub ja info levib. Kui ootused on (liiga) kõrged, siis võib tegelikkusega kohtumine pettumuse valmistada. No umbes sama efekt, mis mõne raamatu, teatritüki või isegi turismiobjektiga. 

Ma proovin siiski neist rannakarjamaa okkalistest asukatest rohkem maitset kätte saada. Ja kui ei saa, siis peame leppima teadmisega, et selles õrnamaitselises veinis on väga, väga palju vitamiine ja muud kasulikku-tervistavat. Ega ilmaasjata saarerahvas kadakaleotist lehmadele-lammastele sisse jootnud ja väikestele eestiaegsetele lastele anti kapi otsast pudelikesest iga päev teelusikatäis kadakasiirupit. Ikka haiguste ennetamiseks. Ja üks väike eestiaegne poiss, kel nüüd eluaastaid üle 80, tundis minu kadakaveinis ära just täpselt oma lapsepõlvest pärit kapiotsarohu maitse:) 




Glögi sai 2,86 punkti. Etteheiteks oli see, et see oleks glögi kohta võinud magusam olla. Kõik õige ja olen nõus. Aga probleem selles, et meile endile ei meeldi magusad veinid. Ja nii sai tehtud poolkuiv või poolmagus glögimaitseline vein. Nii et viga oli äkki nimes? Glögi oli selle joogi kohta liiga ambitsioonikas nimi lihtsalt. 

Õunaveinil oli aga mitu viga ja hinne jäi alla keskmist - 2,41. Viiepalli süstemis see hindamine vist käib? Nimetatud vigade kohta isegi veel liiga kõrge hinne sellel õunaveinil. 

Eelmise aasta hinded olid mul järgmised: 4 ja 3,5 ning need jõudsid ka finaali. Finaalist väljajääjad said eelmisel aastal aga ainult 2,65 ja 1,5 punkti. 

Vot nii, selgus majas ja joon alla. 

Koriluseaeg ja üldse üks ütlemata ilus aeg aga muudkui jätkub. Minult on mitu korda küsitud, et kuidas sa nüüd kahte majapidamist ka pidada jõuad? Tegelikult huvitav küll, aga veidi paremini, kui ühte majapidamist. Sest et ühes saab asju edasi lükata. Kahes ei saa. Sest päevi ja aega ei jätku selleks. Aga hulluks ka ennast kõige sellega ei aja. Teeb siis nii palju, kui (häda)vajalik ja nii vähe, kui võimalik. 

Äsja oli uudistes lõik, kus näidati, et maailma suurlinnades hakatakse aina enam ja enam pügatud muruplatside asemel aasalillede- ja heintaimedega platse rajama. Niidetakse neid vaid 1-2 korda suve jooksul. Moonid, karikakrad, rukkililled, orhideed, värihein, rebashein - miks mitte? Ka Ingrid Rüütel ei luba oma Arnoldil maakodus lipuväljakut niita. Nuditud rohi või aasalilled - selles on küsimus!


Meite metsa metsik ilu:)




Seesuuret... kes kangelaslikult siiamaani lugenud on, saab teada, et meie maaelujutud ja pildid jooksevad kõik nüüd ühes kohas ehk teises kohas:) See üks teine koht on selle sama blogi alapealkiri "Kogu tõde maainimestest". Ja iseenesest on see lausa uus blogi, millel ka omaenda aadress olemas: 



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar